maanantai 9. huhtikuuta 2012

Proppien tekoa


Ennen maalausta
Nyt on tehty sitten proppeja jo hyvää vauhtia ja tulostakin alkaa näkyä. Kunait on valmiita viimeistä piirua myöten. Niihin kului puupahvia, mehupillejä ja paljon liimaa... Sitä on kulunut paljon sillä liimalla sain vahvistettua puupahvin rakennetta ja liima pinta antaa kauniin pohjakerroksen maalille. Käytin spray maalia sillä sitä oli jäljellä edellisistä ja sitä suosittelen muillekin.(kuluu runsaasti mutta lopputulos on hyvä ja tasainen)

Maalauksessa meni aikaa sillä kerroksia piti olla monta jotta pahvi ei kuultaisi läpi. Pidin itse pari minuuttia taukoa kerrosten välissä ja kerroksia kertyi noin viisi. Annoin niiden kuivua koko loppu päivän sillä maali ei ollut kovin nopea kuivimaan ja kerroksien määrää taisi vaikuttaa asiaan myös...


Varret on tehty tavallisista mehupilleistä ja teipistä. Käytin tavallista pakkausteippiä vahvistamaan pillliä ettei se taittuisi conissa. Kankainen nauha vahvisti sitä lisää ja näin varsi on vahva ja tukeva.
Kiinnitin osat toisiinsa hiukan oudolla tavalla eli leikkasin pilliin neljä viiltoa ja liimasin sen pikaliimalla puupahviin kiinni. Pikaliima ja puupahvin kulutus kannattaa arvioida yläkanttiin sillä niitä kuluu enemmän kuin luulisit. Kun kumpikaan ei käy kukkaron päälle niin ei haittaa jos sitä jää yli ja kokemuksesta voin sanoa että niille löytyy kyllä aina käyttöä.


Lopputulos oli hyvä alku kankeudesta huolimatta.




3 kommenttia:

  1. Whaaa, vähänkö hienoja!! mut ei kai yoshimoril oo noita, ku sit oon kusessa ku mun aika ei välttämättä riitä! :((( but thanks of the tuto bro <3

    VastaaPoista
  2. Minustakin nuo ovat todella hienoja.:3 Kauanko noitten tekemiseen muute meni aikaa?

    VastaaPoista
  3. joku neljä päivää ku maalin kuivuminen lasketaan mukaan.

    VastaaPoista